Hovrätten fastställer fängelsestraff i Cefour-målet

Svea hovrätt fastställer Stockholms tingsrätts dom för de två huvudmännen i härvan kring vinbolaget Cefour. Det innebär att båda dömd till fängelse.

Svea hovrätt fastställer i dag den 29 april 2015 Stockholms tingsrätts dom den 28 januari 2014 i det så kallade Cefour-målet.

Målet gäller grovt svindleri och grovt insiderbrott begånget under 2013. Det framgår av domen som Finwire har tagit del av.

Hovrätten beslutar att tingsrättens beslut om kvarstad om 8,9 miljoner kronor ska bestå.

Hovrätten delar tingsrättens bedömningar avseende straffvärde och val av påföljd för samtliga tilltalade. Tingsrättens dom ska därför inte ändras i fråga om påföljd.

Det innebär att tre personer döms för grovt svindleri. De två huvudmännen döms även för grovt insiderbrott.

Påföljden blir två års fängelse för huvudmännen samt ett års fängelse för den tredje mannen. Männen döms också till näringsförbud. De två huvudmännen får näringsförbud i fem år och den tredje mannen får näringsförbud i tre år.

Enligt domstolarna har de haft för uppsåt att begå svindleribrott då de genomfört transaktioner på marknaden och då de medverkat till att lämna vilseledande information till Cefours styrelse och aktiemarknaden under sommaren 2013.

 

 

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.