Vinsten lägre än väntat för HSBC

Storbanken HSBC redovisar ett lägre resultat än väntat i det andra kvartalet. Intäkterna kom samtidigt in högre än väntat.
Vinsten lägre än väntat för HSBC - hsbc-900
Foto: Vincent Yu /TT
De totala justerade intäkterna uppgick till 13,15 miljarder dollar (13,055), vilket var bättre än Bloombergs analytikerkonsensus som låg på 12,591 miljarder dollar.

De förväntade kreditförlusterna uppgick till uppgick till 3,8 miljarder dollar (3).Resultatet före skatt uppgick till 1,1 miljarder dollar (3,3).

Det justerade nettoresultatet blev 1,609 miljarder dollar, väntat var 1,776 miljarder dollar.

Justerat resultatet per aktie blev 0,073 dollar, väntat var 0,081 dollar.

HSBC guidar för att de totala kreditförlusterna för helåret kommer landa på mellan 8 till 13 miljarder dollar, vilket innebär att de kommer vara på en högre nivå än under den första delen av 2020.

Vidare uppger bolaget att de lägre globala räntorna och den minskade kundaktiviteten har satt press på intäkterna, vilket de även bedöms göra under det andra halvåret.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets