HSBC tror på vätgasbolag på sikt, upprepar köp på Nel

Storbanken HSBC tar en positiv ton kring vätgasaktier och utpekar dem som en stark investering mot 2030. Men om den kortsiktiga oron kring sektorn ska stillas behövs fler order. Det uppges i en analys, rapporterar Bloomberg News.
Aktier, Fonder
Foto:TT
Om 2021 skriver banken att året har varit utmanande och att bolagens värderingar har kommit ned på jorden. Men på längre sikt är sektorn fortsatt intressant tack vare att den ”strukturella berättelsen” om vätgas är positiv.

I analysen sänker HSBC riktkursen för norska Nel till 22 norska kronor (33) för att återspegla riskpremien och marknadssentimentet. Man behåller dock köprekommendationen på bolaget, liksom på sektorkollegan ITM Power.

Nel-aktien stiger 1,5 procent på onsdagen. Aktien är samtidigt ned nästan 50% sett till utvecklingen i år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets