Huggsexa om Ericssons och Sony Mobiles friställda

Ericssons och Sony Mobiles nyligen friställda personal lär inte behöva vänta länge på ett nytt jobb, skriver Computer Sweden.

Det eftersom flera snabbt växande programföretag, varav många har sitt säte i forskningsbyn Ideon i Lund, är i behov av just den kompetens som finns hos de nyligen varslade.

Ett av dessa är Crm-bolaget Lundalogik som är ute på jakt efter att anställa 40 nya medarbetare.

”Vi rekryterar mycket just nu, och letar efter precis de kompetenser som finns på Sony – allt från utvecklare, projektledare och konsulter till säljare. Arbetsförmedlingen ska ha en it-mässa längre fram i vår, men vi vill sticka ut i mängden och få ett försprång”, säger Jennie Isberg, marknadschef på Lundalogik.

Det var i måndags som Sony Mobile tillkännagav att det tänkte halvera dess svenska personalstyrka med 1.000 personer.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco