Humana beviljas inhibition – aktien lyfter

Förvaltningsrätten beviljar Humanas begäran att inhibera beslutet om indraget tillstånd. Det innebär att verksamheten fortgår som tidigare och såväl kunder som medarbetare kan alltså vara kvar på Humana, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Humana Analys
Johanna Rastad, VD för Humana.

”Beskedet var väntat och ett första steg mot det vi menar vore ett rättvist beslut som ger tillståndet tillbaka”, skriver bolaget.

Det var i förra veckan som Inspektionen för vård och omsorg (IVO) meddelade att Humana Assistans tillstånd att bedriva personlig assistans hade återkallats och att verksamheten med 2 000 kunder och 11 000 anställda skulle vara avvecklad inom tio dagar.’

Humana överklagade skyndsamt och ansökte om så kallad inhibition, det vill säga att beslutet inte ska gälla under tiden som beslutet prövas i Förvaltningsrätten. Idag beviljas inhibering och aktien rusar på Stockholmsbörsen.

Nu följer en domstolsprocess där IVO:s beslut ska granskas.

”Jag vill inte spekulera över vad som kommer ske under den rättsliga processen. Om jag får önska något är det att allt detta kan leda till att ägar- och ledningsprövningen hos IVO blir mer förutsägbar, transparent och proportionerlig i sina utfall”, säger VD Johanna Rastad.

Aktien stiger närmare 10% på beskedet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets