IBM utvecklar betalsystem baserat på bitcoin-teknik

IBM uppges hålla på att utveckla ett betalsystem som kommer att vara baserad på blockchain, den huvudteknik som ligger till grund för bitcoin och andra virtuella valutor, skriver Reuters.

Enligt uppgifterna gör IBM detta för att kunna möjliggöra transaktioner med stora valutor till en låg avgift. Bolaget ska redan ha haft informella samtal med ett antal centralbanker, inklusive Federal Reserve, för att se ifall de vill stödja det nya valutasystemet och övervaka det.

”Dessa mynt kommer att vara en del av penningmängden”, säger en källa.

”Det är samma pengar, bara inte en dollarsedel med ett serienummer på det, utan en token som finns i denna blockchain”.

Ett flertal företag inom Bitcoin har på senare tid dragit till sig stort intresse från välkända riskkapitalister. Det är generellt inte den virtuella valutan i sig som anses intressant utan den bakomliggande tekniken blockchain som har potential att erbjuda bland annat snabba och säkra överföringar.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.