IBT rapporterar något ökad förlust

Men kassan för forskningsbolaget räcker för att slutföra fas 3-studierna
IBT rapporterar något ökad förlust - sodersjukhuset-sos-900
Södersjukhuset. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Forskningsbolaget IBT, Infant Bacterial Therapeutics, redovisar som planerat ingen omsättning under andra kvartalet, medan förlusten ökade något jämfört med samma period året innan.

Rörelseresultatet och resultat efter skatt blev -29,2 miljoner kronor (-27,9).

Resultat per aktie hamnade på -2,60 kronor (-2,49).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -10,8 miljoner kronor (-14,0).

Likvida medel uppgick till 409,1 miljoner kronor (473,6).

Under kvartalet avslutade IBT analysen av den pilotstudie som företaget kommit överens om med FDA att genomföra, vilken hade som syfte att se om bolagets sätt att mäta i sin pågående studie kan kopplas till relevanta medicinska observationer. Resultatet visade på statistisk signifikans, vilket bedöms vara goda nyheter för den pågående fas 3-studien i bolagets kliniska utvecklingsprogram med läkemedelskandidaten IBP-9414

“Dessa goda nyheter medför således att vi i den pågående studien kan verifiera läkemedelskandidatens effekter på den nu validerade endpointen”, kommenterar bolagets VD.

IBT väntas kunna slutföra studien under 2022 och den nuvarande kassan i bolaget bedöms vara tillräcklig för att finansiera projektet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.