IBT gör nyemission på 100 miljoner kronor

Forskningsbolaget IBT, Infant Bacterial Therapeutics, genomför en företrädesemission om 100 miljoner kronor. Utspädningen blir 16,7%.
IBT gör nyemission på 100 miljoner kronor - Medtech Biotech lab medicin
Arkivbild

Syftet med nyemissionen är att förbereda IBT:s huvudkandidat IBP-9414 för kommersialisering och att utveckla bolagets projekt i tidig utvecklingsfas.

Teckningskursen är satt till 45 kronor och utspädningen blir 16,7%. En aktie ger en teckningsrätt och fem teckningsrätter ger rätt att teckna en ny aktie.

Företagets större aktieägare tecknar sig för minst cirka 50 miljoner kronor.

”Jag är verkligen glad för det positiva mottagandet från våra aktieägare där åtta av de största ägarna har deklarerat att de tecknar sig i emissionen och det till en kurs som ligger i nivå med rådande aktiekurs. Det är också glädjande att några av aktieägarna kommer att teckna sig för belopp utöver sin ägarandel”, uppger vd Staffan Strömberg i en kommentar.

Carnegie är rådgivare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets