Ica växer långsammare än marknaden

Livsmedelshandeln har haft en högre tillväxt än vad HUI tidigare bedömt. Ica växer långsammare än marknaden som helhet.

Ica-Gruppen meddelar att HUI har reviderat Detaljhandelsindex för kvartal två och tre i år.

Detaljhandelsindex används av Ica-Gruppen för att bedöma Ica-butikernas prestation i jämförelse med marknaden i övrigt.

De nya siffrorna visar att försäljningen i de svenska Ica-butikerna växte i lägre takt än marknaden andra och tredje kvartalet i år.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Livsmedelshandeln har haft en högre tillväxt än HUI tidigare bedömt. Marknadens tillväxt har skrivits upp från 1,7 till 3,0 procent för andra kvartalet och från 2,9 till 4,2 procent för tredje kvartalet. Icas försäljning för dessa kvartal har inte reviderats.

HUI revideringar av marknadens värden från april och framåt påverkar värdena för marknaden i andra och tredje kvartalet och därmed också de ackumulerade värdena för januari till oktober. Ica har en ackumulerat tillväxt inklusive moms med 3,8 procent från januari till oktober, HUI bedömer nu att marknaden under samma period växt med 3,9 procent.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.