Icahn har sålt sju miljoner aktier i Apple

Aktivisten Carl Icahn har sålt sju miljoner aktier i Apple och tjänat cirka 750 miljoner dollar på transaktionen. Efter försäljningen uppgår Icahns innehav i Apple till 45,76 miljoner aktier, skriver Business Insider.

Att Icahn valt att dumpa en del av innehavet i Apple kan verka märkligt med tanke på att han så sent som i maj skrev ett öppet brev till vd Tim Cook där han ansåg att marknaden hade undervärderat rejält Apple.

Vid den tidpunkten handlades IT-jätten till 132 dollar per aktie men har därefter dragits ned i den generella börsoron med därtill stagnerande försäljningssiffror för iPhone som ytterligare sänke. För närvarande kostar en Apple-aktie runt 97 dollar, även om Icahn tidigare har argumenterat för ett värde på 240 dollar per aktie.

Icahn, som tidigare även tryckt på för ett återköpsprogram, såg Apple under tisdagen tillkännage att det ämnade att ge ut företagsobligationer på 12 miljarder dollar för just det ändamålet. Totalt tänker Apple köpa egna aktier på upp till 140 miljarder dollar och programmet väntas bli slutfört i mars 2017.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här