Icahn sockrar budet på Southwest Gas

Icahn Enterprises-bolaget IEP Utility Holdings har sockrat sitt bud på energibolaget Southwest Gas Holdings till 82,50 dollar per aktie, enligt ett pressmeddelande.
Carl Icahn.
Carl Icahn. Foto: Henny Ray Abrams/TT
Det nya erbjudandet motsvarar en ökning på 10% över det tidigare budet. Premien uppgår nu till 27 procent jämfört med stängningskursen i Southwest Gas den 13 oktober (sista dagen innan IEP kom med initiala budet).

Icahns sikte på Southwest Gas kommer efter att han nyligen gjort exit i oljebolaget Occidental Petroleum. Det efter ett aktierally i spåren av rusande oljepriser. Icahn avyttrade 10 procent i Occidental, efter att tidigare ha suttit på ännu större poster än så. Samtidigt har Warren Buffett och hans Berkshire Hathaway köpt på sig en storpost i Occidential Petroleum på sistone.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets