Ikea-kopplade Ingka Centres på jakt efter köpcentrum i USA

Ikea-kopplade Ingka Centres på jakt efter köpcentrum i USA - gsalleria-kanada-900
En galleria i Kanada. Foto: Jonathan Hayward/The Canadian Press via AP/TT

Ingka Centres, som ingår i Ikea-sfärens bolag Ingka Group och äger köpcentrum, planerar att etablera sig I USA om några år. Bolaget för redan nu samtal om fastigheter i centrala stadslägen, uppgav chefen Gerard Groener i en intervju med Reuters.

Groener sade att städer som New York, Los Angeles, San Francisco och Chicago står högt på listan.

Den pågående coronapandemin skrämmer inte utan tvärtom skapar möjligheter på den pressade kommersiella fastighetsmarknaden.

”Vi är väldigt sökaktiva. Kanske är det rätt tillfälle att köpa nu. Jag skulle säga att det är mer en köpares marknad än en säljares marknad för närvarande i USA”, sade Groener.

Om Ingka Centres kliver in i USA går man upp i direkt konkurrens med köpcentrum-ägare som Simon Property, General Growth Properties och Westfield.

Ingka Centres nuvarande 45 köpcentrum är utspridda mellan Europa, Ryssland och Kina.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets