Indiens högsta domstol tar bort förbud mot kryptovalutor

Indiens högsta domstol har valt att lyfta förbudet mot handel i kryptovalutor som infördes av centralbanken, RBI, för två år sedan. Det skriver Techcrunch.

RBI stoppade de digitala valutorna delvis på grund av att de inte kunde betraktas som riktiga valutor då de inte består av metaller eller har en fysisk form. Ett annat skäl var att staten inte stod bakom deras utgivning.

Men beslutet kom att överklagas och högsta domstolen har nu valt att ta bort förbudet på grund av att det inte anses proportionerligt.

”En historisk dag för krypto i Indien. Vi kan nu göra innovationer, hela landet kan delta i blockkedjerevolutionen”, sade Nischal Shetty, grundare av bitcoin-börsen WazirX.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.