Indiska ansöker om konkurs

Detaljhandelskedjan Indiska magasinet kommer att ansöka om konkurs vid Stockholms tingsrätt, enligt ett pressmeddelande.
Indiska ansöker om konkurs - Elin_Lanto_Indiska_2022_11_liggande

Beslutet är taget efter att bolaget haft svårt att möta sina betalningar.

Indiska har haft betalningssvårigheter till följd av skulder som byggdes upp under den utdragna coronapandemin. Indiskas kärnaffär har utvecklats starkt under 2022 med en mycket väl fungerande verksamhet rustad för framtiden. Skatteverket motsätter sig en företagsrekonstruktion och tvingar därmed bolaget i konkurs”, heter det.

Indiska ägs sedan 2017 av Karin Lindahl, dotter till finansmannen Lage Jonason som på senare tid varit omskriven kring tvångsförsäljningarna i logistiktjänstebolaget Urb-it.

”Indiskas ambition har alltid varit att fortsätta stärka bolagets finansiellt för att betala för de skulder som har uppkommit under covid-pandemin, vilket vi också har gjort historiskt. Tyvärr har det makroekonomiska klimatet just nu gjort det extremt svårt att få fram en lösning för finansiering”, säger Karin Lindahl som också är vd för kedjan.

Indiska driver ett drygt 40-tal butiker i Sverige och Finland, samt har e-handel.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco