Indonesien och LG investerar miljarder på elbilsbatterier

Satsningen manifesterar sig i en elbilsfabrik och kravet att minst 70% av nickelmalm-bearbetningen för att tillverka batterierna måste ske i Indonesien.
Indonesien och LG investerar miljarder på elbilsbatterier - LADDA BATTERI
Indonesien siktar med sina nickelmalmsreserver att bli en global hub för tillverkningen och exporten av elbilar.

Indonesien och LG Energy Solutions har tecknat ett samförståndsavtal om att investera 9,8 miljarder dollar i elbilsbatterier. Det framgår av ett uttalande från indonesiska Investment Coordinating Board, rapporterar Reuters.

LG Energy Solutions är en enhet inom LG-koncernen. Satsningen manifesterar sig i en elbilsfabrik och kravet att minst 70% av nickelmalm-bearbetningen för att tillverka batterierna måste ske i Indonesien.

Det är idag oklart hur mycket de två sidorna investerar separat.

Indonesien siktar med sina nickelmalmsreserver (som förekommer i litiumjonbatterier som driver elbilar) att bli en global hub för tillverkningen och exporten av elbilar. Landet meddelade tidigare denna månad att Tesla ska komma på besök. Detta för att diskutera en potentiell försörjningskedja för sina elbilar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.