Indutrade förvärvar brittiskt bolag som omsätter 67 miljoner kronor

Teknikhandelsbolaget Indutrade har den 4 januari förvärvat och tillträtt samtliga aktier i det brittiska bolaget Autoroll UK, som har en omsättning på 5,5 miljoner brittiska pund, motsvarande 67 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Indutrade
Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
Autoroll tillverkar och levererar industriella portlösningar av stål samt garagerullportar av aluminiumprofiler. Erbjudandet omfattar en mängd olika portar av rulljalusier, inklusive isolerade ståljalusier, till både industriella och kommersiella applikationer. Bolaget har 31 medarbetare och är baserat i Washington, Tyne and Wear, Storbritannien.

Förvärvet är ett tilläggsförvärv till Ellard Group och de kombinerade erbjudandena skapar goda tillväxtmöjligheter eftersom bolagen kompletterar och stärker varandra när det gäller produktutbud. Förvärvet bedöms ha en marginellt positiv inverkan på Indutrades resultat per aktie.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.