Infinera lägger bud på Transmode

Transmodes aktieägare har fått ett rekommenderat offentligt erbjudande av bolaget Infinera där det totala vederlaget består av en kombination av kontanter och stamaktier i Infinera, och värderar varje Transmode-aktie till 109 kronor. Erbjudandets totala värde motsvarar cirka 3.020 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

För varje tio Transmode-aktier som överlåts erhåller således varje aktieägare i Transmode 300 kronor kontant och cirka 4,705 Infinera-aktier.

Erbjudandet har en budpremie på cirka 13 procent jämfört med stängningskursen om 96,50 kronor för Transmode-aktien på Nasdaq Stockholm den 8 april 2015, den sista handelsdagen före erbjudandet offentliggjordes.

”Infineras och Transmodes kundunderlag överlappar varandra endast marginellt. Infineras styrka finns sedan lång tid inom den nordamerikanska långdistansnätsmarknaden medan Transmodes styrka sedan lång tid finns inom den europeiska metronätsmarknaden. Den nya koncernen kommer nu att mer brett kunna adressera hela DWDM-marknaden och dra nytta av bolagens respektive geografiska styrkor,” heter det enligt pressmeddelandet.

Infinera har inlett diskussioner med Nasdaq Stockholm och överväger om bolaget ska ansöka om sekundärnotering på Nasdaq Stockholm utöver den befintliga noteringen på Nasdaq Global Select Market i USA. Om Infinera skulle ansöka om sekundärnotering på Nasdaq Stockholm förväntas en sådan notering godkännas i samband med redovisning av vederlag i erbjudandet.

Pod som äger cirka 33 procent av samtliga aktier i Transmode har uttryckt sitt fulla stöd för samgåendet genom att ha åtagit sig att acceptera erbjudandet och ingått ett lock up-åtagande. Om erbjudandet accepteras till fullo kommer Pod att äga cirka 3,1 procent av den nya koncernen.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets