Insiderrättegång mot före detta Getinge-anställd inledd

På fredagen inleddes rättegången mot en tidigare anställd på Getinge som är misstänkt för grovt insiderbrott, rapporterar Radio Halland.

En före detta it-medarbetare på Getinges huvudkontor ska vid två tillfällen ha spekulerat i en nedgång i Getinge-aktien varpå företaget vinstvarnat. Den misstänkte ska också ha köpt aktier i ett amerikanskt bolag strax innan Getinge meddelat köp av detsamma.

– Utifrån handelsmönstret och hur han har handlat aggressivt och med väldigt riskfyllda instrument och med den timingen så måste han ha haft tillgång till insiderinformation, säger Jan Leopoldson, åklagare på Ekobrottsmyndigheten, till Radio Halland.

I dag inleddes rättegången mot den före detta medarbetaren på Getinge som står åtalad för grovt insiderbrott. Den åtalade nekar till brott.  

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.