Intea planerar notering på Stockholmsbörsen

Fastighetsbolaget Intea planerar en notering på Stockholmsbörsens huvudlista inom ett år och har påbörjat denna process, enligt ett pressmeddelande.
IPO
Börsklockan på Nasdaq. Foto: Stina Stjernkvist / TT

Det arbetet innefattar bland annat en översyn av bolagets organisation och kapitalstruktur, varför en extra bolagsstämma ska hållas den 30 juni.

“Intea har visat att det går att växa med hög kvalitet inom vår nisch trots en betydande konkurrens. Vi tror att nya investerare kommer att uppskatta Inteas renodling med fokus på offentliga hyresgäster och specialanpassade fastigheter i kombination med en spännande projektportfölj. Genom en notering av aktien skapas ytterligare en kapitalkälla för bolaget, vilket stärker tillväxtpotentialen”, säger bolagets två grundare Henrik Lindekrantz och Christian Haglund.

Intea har sedan tidigare obligationer noterade på samma börs och innehar en långsiktig BBB+ rating samt stabila utsikter från Nordic Credit Rating.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets