Investerare hyllar Federal Rerseve – tror på finans som sektorvinnare 2024

En klar majoritet av de svarande i CNBC:s sista ”Delivering Alpha Stock”-undersökning för i år, som inkluderar 300 investerare, traders och kapitalförvaltare, hyllar arbetet som Federal Reserve gjort under 2023.
Wall Street, New York
Foto: AP Photo/Frank Franklin II/TT

Det rapporterar CNBC.

88 procent ger Fed ett utmärkt eller bra betyg för penningpolitiken som förts. Detta är en förbättring från de 77 procent som tyckte samma sak när undersökningen gjordes för tre månader sedan.

Fed har inför 2024 flaggat för att det kommer att bli aktuellt med tre räntesänkningar. Mer än hälften av de svarande tror att den första sänkningen sker under andra kvartalet.

Undersökningen visar också att 35 procent tror att finanssektorn kommer att bli den stora vinnaren under 2024.

Vidare framgår det att de sju stora teknikjättarna inom S&P 500 väntas överprestera gentemot de övriga 493 bolagen i indexet. 77 procent av de svarande anser detta. Favoriten är Microsoft där 44 procent säger att de skulle välja denna aktie först. Därefter följer Amazon och Nvidia med 24 respektive 12 procent.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco