Investerare oroar sig över storleken på Volvo Cars notering

Inför noteringen av biltillverkaren Volvo Cars efterfrågar tunga svenska institutioner att det sätts tillräckligt många aktier på börsen, rapporterar Dagens industri.
Volvo Cars
Volvo Cars, fabriken i Torslanda. Foto: Adam Ihse / TT
Institutionerna efterfrågar detta för att man vill ha en bra likviditet i aktien. Helst vill man se att mellan 20-25% av aktierna noteras. Om Volvo Cars sätts på börsen till priset av 200 miljarder kronor innebär det att det går att handla med aktier för mellan 40-50 miljarder kronor

”Det är tillräckligt stort för att jag ska kunna handla aktien okej”, säger John Hernander, investeringschef på Nordea Fonder till Di.

Skräckexemplet uppges vara Volkswagens notering av 10% av Traton, där Scania ingår. Enligt Hernander är Traton billig men ”otroligt svår att handla” på grund av den dåliga likviditeten.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.