Investmentbankernas intäkter på lägsta nivån sedan finanskrisen

Intäkterna för världens största investmentbanker sjönk i fjol till den lägsta nivån sedan finanskrisen 2008. Det rapporterar Financial Times, med hänvisning till data från branschbevakaren Coalition.

Världens tolv största investmentbanker redovisade för 2019 sammanlagda intäkter på 148 miljarder dollar, motsvarande cirka 1.450 miljarder kronor. Det innebar en nedgång med 4 procent jämfört med året dessförinnan.

Bankerna svarade med att dra ned sina personalstyrkor med 6 procent i de berörda divisionerna.

Utvecklingen för investmentbankverksamheten står i många fall i stark kontrast till den höga totala lönsamheten hos många storbanker. Den svagaste verksamheten förra året var, enligt Coalition, aktiehandel där intäkterna sjönk med 10 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här