Investmentbolagen fortsätter backa – Industrivärden handlas återigen till rabatt

Investmentbolagen fortsätter att pressas på börsen under måndagen vilket lett till att bland annat Industrivärden återigen handlas med rabatt.
Helena Stjernholm, Industirvärden.
Helena Stjernholm, Industrivärden. Foto: Yvonne Åsell/SvD/TT
Det är rejäla nedgångar för bolagen inom sektorn, ledda av Kinnevik, Svolder och Creades som samtliga backar med cirka 6%.

Investor och Industrivärden är ned med drygt 3% vardera, och för den sistnämnda innebär nedgången att man återigen handlas med en substansrabatt. Investor är ett av få bolag som hela tiden handlats med en rabatt, men en låg sådan i förhållande till historiska nivåer.

Kursrasen sker i spåren av att Kepler Cheuvreux chefsstrateg Martin Guri sagt till Di att investmentbolagen bör fortsätta sin korrigering under hösten. Bolagen var även pressade under förra veckan efter att Di varnat för extrema värderingar.

Förutom Guri har också DNB sagt att de oroas över de historiskt höga substanspremierna medan Pareto pekar på att Kinnevik har en ”för hög värdering av onoterade tillgångar” efter deras rejäla värdeökningar under året.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets