Jackpot för Skanskachefen – dubblar ersättningen

Byggbolaget Skanskas vd Anders Danielsson fick ett ordentligt lönelyft i fjol, kryddad med en bonusjackpot, visar årsredovisningen.

Den fasta lönen höjdes en miljon till 11,5 miljoner kronor. Ovanpå det fick han rörlig ersättning plus ett aktiesparprogram till ett totalt värde av närmare 16,7 miljoner kronor.

Totalt landade Anders Danielssons ersättningar från bolaget, inklusive pensionsavsättning på 4 miljoner, på 32,3 miljoner kronor, jämfört med 16,9 miljoner kronor 2018.

Även koncernledningen som helhet, bestående av fem personer, fick närmast full utdelning på bonusarna. De närapå dubblerade sina totala ersättningar inklusive pension, från 43 miljoner 2018 till 78,2 miljoner kronor i fjol.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.