Jan Larsson lämnar Handelsbanken och blir ny VD för Business Sweden

Business Swedens styrelse har utsett Jan Larsson till ny VD efter en omfattande rekryteringsprocess med nära 100 kandidater. Han tillträder tjänsten den 10 maj. Det framgår av ett pressmeddelande.
Jan Larsson lämnar Handelsbanken och blir ny VD för Business Sweden - jan_larsson_900
Jan Larsson. Foto: Handelsbanken
Jan Larsson har lång erfarenhet från såväl näringsliv som från regeringskansliet och politiken. Han är i dag kommunikationsdirektör på Handelsbanken, och har varit statssekreterare på statsrådsberedningen, vd för utbildningskoncernen Yrkesakademin samt kommunikationsdirektör på Nordea, managementkonsult på McKinsey och kommunikationskonsult på Brunswick. Jan Larsson var dessutom under 2018 särskild utredare av det svenska investeringsfrämjandet och sitter i styrelsen för Universitets- och högskolerådet.

Handelsbanken bekräftar i ett separat pressmeddelande att Jan Larsson lämnar banken med sista arbetsdag den 30 april. Arbetet med att hitta en ersättare som kommunikationschef har påbörjats.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.