Japan nära nytt stimulanspaket

Japan är på väg att slutföra ett coronavirus-relaterat räddningspaket på över 100 biljoner yen (8 986 miljarder kronor), motsvarande 20 procent av landets BNP. Det rapporterar Nikkei Asian Review.
Japan nära nytt stimulanspaket - tokyo-shibuya-affarsvarlden-700_binary_6867219.png
Det nya paketet är ett tillägg till förra månadens stimulanspaket på 117 biljoner yen.

Med det senaste paketet vill staten skydda familjer och företag drabbade av coronaviruset. Åtgärden kommer i en tid när Japan upplevt en andra mindre coronavåg som tvingade regeringen att utlysa nationellt nödläge i flera regioner. Bland annat gäller detta ännu för huvudstaden Tokyo.

Men enligt Nikkei väntas nödläget plockas bort även för dessa regioner från och med måndagen efter att viruset återigen hamnat under kontroll.

Japan utlyste det nationella nödläget den 7 april, men på grund av ett komplex regelverk har uppmaningen varit frivillig att följa. Japaner har stannat hemma och bland annat har skolor, köpcenter och biografer valt självmant att stänga ned. Nu när nödläget dras in kommer öppningen av samhället att ske stegvis. Processen väntas ta några veckor till fullt öppet samhälle.

Sedan coronaviruset bröt ut har över 16 000 japaner smittats och 800 dött, enligt Nikkei.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.