Japans centralbank behåller kursen

Den japanska centralbanken tog på onsdagen ett enhälligt beslut om att behålla målet för marknadsoperationerna att penningmängden ska öka med 60-70 biljoner yen per år. Banken kommer även att behålla riktlinjerna för tillgångsköpen och likviditetsåtgärderna.

Det meddelar centralbanken i sitt penningpolitiska uttalande.

Det var i linje med förväntningarna att penningpolitiken skulle lämnas oförändrad.

Centralbanken räknar nu med att inflationen kommer att vara runt 1,25 procent “under en tid”.

Centralbanken lämnade sin sammantagna ekonomisk bedömning oförändrad och sade att ekonomin återhämtar sig måttligt även om man noterar den tillfälliga nedgången i efterfrågan efter momsskattehöjningen.

Exporten bedöms ha planat ut. Företagens investeringar har ökat måttligt och de offentliga investeringarna har planat ut på en hög nivå, skriver man i en upprepning av förra månadens bedömning.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.