Jarnheimer på dubbla stolar

Lars-Johan Jarnheimer hamnar på dubbla stolar när han blir ny ordförande i Telias styrelse.

Telias köp av Bonnier Broadcasting, som innefattar TV4, fick idag grönt ljus av EU. Telias valberedning har tidigare föreslagit Lars-Johan Jarnheimer till ny ordförande styrelsen.

Den kombinationen är ett potentiellt problem. Lars-Johan Jarnheimer är nämligen även styrelseordförande i danska mediebolaget Egmont, som äger en av TV4:s konkurrenter – TV2 i Norge.

TV4:s förre vd Jan Scherman noterar i Dagens Media att dessa båda medieföretag ”brukar slåss om viktiga sporträttigheter, filmer och tv-serier.”

Han ställer sig frågan vilken stol Jarnheimer kommer att sitta på om exempelvis Premier League blir till salu.

– Det är ju oacceptabelt att sitta på två stolar. Det borde Telias nomineringskommitté klarat ut, och när så inte skedde skulle naturligtvis Jarnheimer själv klivit av Egmont, eller tackat nej till Telia, säger Jan Scherman till Affärsvärlden.

Ordförande i Telias valberedning är Daniel Kristiansson, som sitter på statens mandat.

– Att detta inte löstes i förväg blir nu uttryck för omdömeslöshet både hos Telias ägare och Jarnheimer själv, säger Scherman.

Affärsvärlden har sökt Lars-Johan Jarnheimer och Daniel Kristiansson för en kommentar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.