Jeff Bezos donerar 2 miljarder dollar för att skydda miljön

E-handelsjätten Amazons grundare Jeff Bezos donerar 2 miljarder dollar i finansiering för att hjälpa till att återställa naturen och omvandla livsmedelssystem. Det rapporterar CNBC.
Jeff Bezos
Jeff Bezos. Foto: Pablo Martinez Monsivais/TT
Finanseringen kommer att ske genom Bezos Earth Fund och är en del i miljardärens åtagande att satsa 10 miljarder dollar på att bekämpa klimatförändringarna detta decennium.

”Naturen är vacker men den är också skör”, sade Bezos till delegaterna på klimatkonferensen COP26 i Glasgow på tisdagen.

”Jag blev påmind om detta i juli när jag åkte ut i rymden med Blue Origin. Jag fick höra att när du ser jorden från rymden förändrar det linsen genom vilken du ser världen, men jag var inte beredd på hur mycket det skulle vara sant”, fortsätter Bezos.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.