Johan Dennelind lämnar Telia

Telias vd Johan Dennelind har bestämt sig för att lämna bolaget.
Johan Dennelind Vd Telia Sonera Quality Hotel Friends Foto: Jšrgen Appelgren

Johan Dennelind har meddelat Telias styrelse att han kommer att lämna sin befattning i företaget och har sagt upp sin anställning enligt bestämmelserna i anställningsavtalet.

Det framgår av ett pressmeddelande på söndagseftermiddagen.

Johan Dennelind har 12 månaders uppsägningstid och fortsätter i sin nuvarande roll tillsvidare.

”Han kommer att lämna under 2020, den exakta tidpunkten avgörs bland annat av den rekryteringsprocess som Telia Companys styrelse nu inleder”, heter det.

Johan Dennelind har varit vd och koncernchef sedan den 1 september 2013.

”Telia Company är nu på väg in i en ny fas med många nya möjligheter till värdeskapande och ett starkt engagemang bland våra över 20.000 anställda. Och efter noggrant övervägande har jag nu bestämt mig för att lämna Telia och ta mig an nya utmaningar. Jag kommer dock med fullt fokus fortsätta driva nuvarande agenda och prioriteringar så länge styrelsen så önskar”, kommenterar Johan Dennelind.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.