John Mattson ökar förvaltningsresultatet

Bostadsfastighetsbolaget John Mattson redovisar ett ökat förvaltningsresultat under fjärde kvartalet. På sista raden vänder bolaget till vinst.
John Mattson är det största fastighetsbolaget på Lidingö med 2250 bostäder.

John Mattsons hyresintäkter uppgick till 64,8 miljoner kronor under fjärde kvartalet (61,4), en ökning med 5,5 procent mot föregående år.

Förvaltningsresultatet uppgick till 19,8 miljoner kronor (3,4), en ökning med 482,4 procent mot föregående år.

Resultatet före skatt var 162,2 miljoner kronor (-0,2).

Resultatet efter skatt blev 126,3 miljoner kronor (-6,0).

John Mattson föreslår ingen utdelning.

Substansvärde, EPRA NAV, per aktie låg på 111,07 kronor (104,23).

Bolaget har under kvartalet ingått avtal om förvärv av 541 hyresbostäder i Sollentuna kommun. Det både utökar fastighetsbeståndet med 22 procent och etablerar företaget utanför Lidingö.

”Förvärvet innebär att John Mattson etablerar sig även utanför Lidingö, helt i enlighet med bolagets tillväxtstrategi. Fastighetsportföljen passar väl in i bolagets förvaltningsstrategi som utgår från ett långsiktigt ansvarstagande och helhetsperspektiv med fokus på såväl välskötta byggnader som bostadsområden. Vi ser vidare stor förädlingspotential i beståndet som till stora delar behöver uppgraderas i form av stamrenoveringar. Detta kan vi göra genom vår beprövade Larsbergsmodell”, säger vd Siv Malmgren i rapporten.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.