Johnson: Ser väldigt väldigt svårt ut att få till handelsavtal just nu

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har sagt att möjligheten att ingå ett handelsavtal med EU ser ”väldigt väldigt svårt ut för stunden”. Beskedet kom i samband med att Johnson närvarade vid den första vaccineringen, rapporterar Sky News.
Johnson: Ser väldigt väldigt svårt ut att få till handelsavtal just nu - boris-johson-bojo-700_binary_6963028.jpg
Johnsons kommentarer kommer efter att han pratat med EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen över telefon på måndagen. Duon var överens om att det finns fortfarande stora skillnader på viktiga frågor. Detta kan tros beröra bland annat fiskerättigheter och frågor kring rättvis konkurrens.

Johnson sade under sjukhusbesöket också att britterna ska ha en sak klar för sig och det är att den 1 januari så kommer en förändring att bli av.

”Oavsett vad som händer så kommer det bli en förändring och människor måste förbereda sig för den förändringen”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets