Josef Fares spelstudio Hazelight dragit in 300 miljoner i vinst på tre år

Josef Fares Stockholmsbaserade spelstudio Hazelight har dragit in ungefär 300 miljoner i vinst på tre år med hjälp av den EA-förlagda titeln A Way Out, rapporterar Di Digital med hänvisning till ett färskt bokslut.
Josef Fares.
Josef Fares. Foto: Karin Wesslén / TT
Omsättningen ökade med närmare 20% till 99 miljoner kronor under förra året, medan resultatet före skatt landade på 74 miljoner kronor.

Den prisbelönta filmregissören som sadlat om till spelutvecklare säger till Di Digital att han inte bryr sig om det ekonomiska. Det är kul att det går bra, men han säger sig drivas enbart av passion.

Det framgår även att Fares aldrig skulle kunna tänka sig att börsnotera bolaget. Han vill även se att den svenska regeringen satsar mer på spelindustrin, framförallt på utbildningsområdet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.