JP Morgan uppmanar till extrem försiktighet i Tesla

Investmentbanken JP Morgan uppmanar till "extrem försiktighet" i fallet med Tesla. Banken ser en potentiell nedsida om 58 procent efter den senaste starka utvecklingen, rapporterar The Fly.
JP Morgan uppmanar till extrem försiktighet i Tesla - elon-musk-700_binary_6985335.jpg

Banken har en riktkurs om 240 dollar och rekommendationen undervikt för elbilsuppstickaren.

En annan som är betydligt mer positiv är tankesmedjan EddieWouldGrows grundare Eddie Yoon. Han uppgav i CNBC:s Trading Nation att Tesla kan susa om Toyota och bli världens mest värdefulla företag. Dagens börsvärde om 103 miljarder dollar ligger dock en bra bit ifrån Toyotas 233 miljarder dollar.

”Nästa milstolpe som jag ser hända är att Tesla blir världens mest värdefulla biltillverkare”, sade han. Enligt Yoon kan cirka 9 procent av de amerikanska hushållen troligen eller mycket troligen välja just Tesla som sin nästa bil.

På längre sikt tror Yoon dessutom att Tesla kan nå ett marknadsvärde på hela 500 miljarder eller till och med 1 000 miljarder dollar. Han anser att Teslas plan på att designa en bil i Kina för en global lansering är extra spännande.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco