Kepler-analytikern: Här är mina tre favoriter i verkstadssektorn

Kepler Cheuvreuxs Johan Sjöberg, som följer verkstadssektorn, summerar rapportsäsongen och berättar om sina favoriter i sektorn.
Sandvik, verkstadssektorn

I en intervju i Swedbanks Aktiellt berättar analytikern om hur han ser på den gångna rapportsäsongen för verkstadssektorn. Han menar att den har varit lite av en ”wait and see”.

”Det fortsätter att vara väldigt starkt därute men det är klart att det är en helt del orosmoln som kommer upp just nu. Och då pratar vi inte bara invasionen i Ukraina, vi har högre ränteläge och vi har kraftigt högre inflation också”, säger han och tillägger att komponentbristen också varit ett orosmoln.

Han lyfter i intervjun även fram tre bolag som han tror på: Nibe, Assa Abloy och Sandvik.

Vad gäller Nibe menar Sjöberg att bolaget gynnas av klimatomställningen och att bolaget är inne i en stark strukturell tillväxt kopplat med bra lönsamhet. Sjöberg tror att bolaget kommer att vara ett top pick under de kommande tre åren.

Assa Abloy, som också är relativt ocykliskt, drivs av säkerhetstrender, och är ett bolag som Sjöberg säger sig gilla mycket. Bolaget har lyckats parera underliggande kostnadsinflation i form av höga priser, men har också gjort en bra tillväxtresa, menar han.

När det kommer till Sandvik menar han att bolaget har ”en fantastisk stark position och hiskeligt låg värdering”. Han ser också väldigt stark underliggande efterfrågan just nu på utrustning mot gruvindustrin. Dock påpekar han att det kan vara svårt att köpa aktien kortsiktigt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco