Kepler ser uppsida på 93% i Embracer: ”Tillväxtcase”

Swedbanks analyshus stämplar Embracer med köp i en ny analys.
Lars Wingefors, VD för Embracer.
Lars Wingefors, VD för Embracer. Foto: Embracer

Under torsdagen upprepar Kepler Cheuvreux sin köprekommendation för dataspelsbolaget Embracer. Riktkursen sätts till 135 kronor. Det kan jämföras med att aktien står i drygt 70 kronor på torsdagseftermiddagen. Riktkursen är knappt 93% högre än vad aktien handlas för.

Kepler ser Embracer som ett ”starkt tillväxtcase” och skriver i analysen att den ökade produktionen av spel under de kommande åren lär ”ge ett bra stöd för en hög vinsttillväxt och förbättra kassagenereringen”.

Tidigare hade Swedbanks analyshus en högre riktkurs för Embracer.

”Även om vi inte förväntar oss att kriget i Ukraina och sanktionerna mot Ryssland kommer att påverka Embracer direkt, höjer vi säkerhetsmarginalen i våra prognoser eftersom produktivitet och kostnader sannolikt kommer att påverkas till viss del”, skriver analytikern Mathias Lundberg.

I mitten av mars tog Affärsvärlden fram en lista med 16 digitala bolag med lönsamhet och hög tillväxt, men där värderingen kommit ner. Embracer var en av dessa aktier. Du hittar den artikeln här.
Vill du istället hitta dagens vinnare och förlorare på Stockholmsbörsen så kan du klicka dig in på Affärsvärldens sida Börsen idag.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco