Kina motsätter sig amerikanska tullar – kan vidta ytterligare åtgärder

Kina är starkt emot nya amerikanska tullar på kinesiska varor. Om de föreslagna tullarna implementeras kommer Kina vidta ytterligare åtgärder för att skydda sina intressen. Det uppgav en talesperson för utrikesdepartementet på måndagen, enligt internationella medier.

Om USA frikopplar sig från Kina kommer det leda till marknadskaos, och andra länder kommer fylla tomrummet om USA lämnar Kina.

Talespersonen sade att handelskriget bör lösas med förhandling och samtal baserade på ömsesidig respekt. Kina hoppas att USA kan komma tillbaka till en “bana av rationalitet”.

Han sade vidare att han inte kände till några telefonsamtal mellan Kina och USA under helgen.

Tidigare under måndagen sade Donald Trump att Kina på söndagskvällen kontaktade de amerikanska förhandlarna och sade att de vill komma tillbaka till förhandlingsbordet.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här