Kinas bostadsregulator ökar den finansiella översynen av Evergrande

Kinesiska ministeriet för stads- och landsbygdsutveckling, Mohurd, har stärkt översynen av den skuldtyngda fastighetsutvecklaren Evergrandes bankkonton. Detta för att försäkra att pengar används för att färdigställa bostäder framför betalning till långivare, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.
Evergrande
Evergrandes huvudkontor.Foto: AP Photo/Ng Han Guan/TT
Ministeriet tog ett grepp om bolagets medel förra månaden, enligt uppgift. Evergrande dras med 300 miljarder dollar i skulder. Man är bland annat skyldiga pengar till obligationsägare men också icke färdiga bostäder till konsumenter som redan köpt dem.

Peking har nyligen pratat om en mer rättvis välståndsfördelning i Kina. Det senaste tilltaget lever upp till målet då det är tydligt att de kinesiska köparna prioriteras i första hand.

Både Evergrande och ministeriet har avböjt att kommentera.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.