Kinas industri bromsar fortfarande in

Kinas officiella inköpschefsindex för industrin indikerar fortfarande kontraktion. Samtidigt visar tjänstesektorn på expansion. Bland makrostatistik märks också en uppgång i det japanska konsumentförtroendet, istället för en väntad nedgång.
Kinas industri bromsar fortfarande in - China Singles Day
Foto: AP Photo/Andy Wong/TT

Kinas officiella inköpschefsindex för industrin ökade mer än väntat i augusti. Industriindexet förbättrades till 49,4 i augusti, från 49 i juli. Marknaden hade enligt Bloomberg väntat en ökning till 49,2.

För tjänstesektorn minskade Inköpschefsindexet i Kina mindre än väntat. Tjänsteindexet sjönk till 52,6 i augusti från 53,8. Konsensus låg här på en minskning till 52,3. 

Det har även kommit en del statistik från Japan under morgonen som visade att industriproduktionen sjönk mindre än väntat, medan detaljhandeln ökade mer än vad analytikerna hade räknat med. Hushållen i Japan verkar mer positiva än befarat. Konsumentförtroendet ökade medan marknaden hade räknat med en nedgång.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.