Kindred kan behöva böta en halv miljard norska kronor efter förlorad rättstvist

Bettingbolaget Kindred kan åka på böter på runt en halv miljard norska kronor efter att ha förlorat en rättstvist mot norska myndigheter strax före jul, skriver Dagens industri.
Kindred kan behöva böta en halv miljard norska kronor efter förlorad rättstvist - Kindred
Foto: Kindred

Kindred har under en längre period utkämpat en tvist mot den norska spelinspektionen och det norska Kultur- og likestillingsdepartementet. Enligt de norska myndigheterna erbjuder bolaget pengaspel i landet utan att ha licens för det. Kindred argumenterar för att så inte är fallet.

Nu har Oslo tingsrätt gått på den norska statens sida i fallet, vilket kan resultera i att Kindred tvingas betala vite på runt en halv miljard norska kronor.

”Vi har mottagit domen från Oslo Tingsrätt och börjar nu med att analysera den som ett första steg innan vi utvärderar våra möjliga alternativ”, sade bolagets kommunikationschef Maria Angell-Dupont till Dagens Industri.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.