Kinesiska banker sålde dollar – för att stötta egna valutan

Statliga kinesiska banker sålde på måndagen av dollar för att ge understöd åt den egna valutan yuan, rapporterar Reuters med hänvisning till valutahandlare.

Den kinesiska centralbanken satte “midpoint rate” till 6,6908 per dollar före marknadens öppnande, vilket är den lägsta nivån sedan den 31 augusti.

Det var också lägre än den tidigare nivån om 6,6684. De statliga bankerna skall samtidigt ha skyddat yuanen så att den höll sig runt 6,68 dollar.

“Den kinesiska centralbanken försöker att stabilisera yuanen runt 6,68. Om yuanen går igenom 6,7 så är 6,8 runt hörnet”, säger en trader vid en bank i Shanghai.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.