Kinesiska fastighetskrisen fortsätter – två till utvecklare i default

Skuldkrisen inom den kinesiska fastighetssektorn förvärrades under måndagen efter att Sunshine 100 China Holdings meddelat att det inte klarar av att betala räntan på en obligation på 170 miljoner dollar. Det rapporterar Nikkei Asia.
Evergrande
Evergrandes huvudkontor.Foto: AP Photo/Ng Han Guan/TT
Senare under dagen kom ratinginstitutet S&P Global Ratings att placera fastighetsutvecklaren China Aoyuan Group i ”selektiv default” efter att det sagt att det missat en liknande betalning på 651,2 miljoner dollar i skulder förra veckan.

Och fortfarande väntar investerare på att få besked om vad Kaisa Group tänker göra med räntebetalningen på en obligation på 400 miljoner dollar som förfaller på tisdag. Bolagets obligationsägare sade nej i förra veckan om att förlänga skuldperioden med 18 månader.

Den främsta skuldaktören är Evergrande med drygt 300 miljarder dollar i skulder. Bolaget befinner sig i en så pass besvärlig situation att det finns ingen annan utväg än en total rekonstruktion, enligt källor till Bloomberg News.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets