Kinesiska myndigheter granskar möjlig intressekonflikt i Ant Groups jättelika börsnotering

Kinesiska börsmyndigheter undersöker en möjlig intressekonflikt i Ant Groups planerade börsnotering på 35 miljarder dollar. Det fördröjer godkännandet av vad som kan bli världens största börsintroduktion, uppger tre personer med insyn i frågan till Reuters.
Kinesiska myndigheter granskar möjlig intressekonflikt i Ant Groups jättelika börsnotering - ant-group
Foto: Ng Han Guan/TT
I granskningen tittar man på rollen som betalningsplattformen Alipay har som den enda tredjepartskanal där investerare kan köpa in sig i fem kinesiska fonder som i sin tur investerar i Ant Grops börsintroduktion. Alipay är Ant Groups välkända betalplattform.

Enligt China Securities Regulatory Commissions riktlinjer bör fonddistributörer undvika intressekonflikter som kan uppstå genom att sälja produkter relaterade till deras befintliga eller potentiella verksamheter.

Nyhetsbyråns källor säger att utredningen sannolikt inte stoppar Ant Groups börsnotering, men det är i dagsläget oklart vad resultatet blir.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets