King rasade i efterhandeln på Wall Street

Speltillverkaren King Digital föll med 11,1 procent i efterhandeln på torsdagen efter att ha meddelat att bolaget räknar med en lägre försäljning under andra kvartalet på grund av färre spellanseringar.

Ytterligare en besvikelse var att bolaget inte aviserade någon extra utdelning för kvartalet, något som har skett i tidigare perioder.

Omsättningen för det andra kvartalet förväntas nu hamna mellan 490-520 miljoner dollar.

Vad angår siffrorna för det första kvartalet lyckades speltillverkaren slå analytikernas förväntningar på samtliga punkter.

Omsättningen uppgick till 569,5 miljoner dollar för det första kvartalet (606,7). Analytikernas förväntningar var en omsättning på 563,4 miljoner dollar.

Vinsten per aktie blev 0,61 dollar (0,61), väntat var 0,53 dollar per aktie.

Antalet månatligt aktiva spelare steg med 14 procent till 550 miljoner under första kvartalet.

Antalet dagligt aktiva spelare uppgick till 158 miljoner, en ökning med 10 procent jämfört med samma kvartal förra året.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets