Kinnevik blir största ägare i Mathem

Kinnevik investerar 900 miljoner kronor i den onlinebaserade matbutiken Mathem och blir dess största ägare med 38 procent, enligt ett pressmeddelande.

För Kinnevik är investeringen den tredje inom den nordiska livsmedelssektorn. 

”Det här en sektor med stor potential med tanke på sin betydande andel av hushållsutgifterna, dess icke-konjunkturella karaktär och attraktiva köpmönster när det gäller frekvens och korgstorlek”, säger Kinneviks vd Georgi Ganev och kommenterar vidare Mathem:

”MatHem har byggt ett starkt varumärke och nyligen lanserat en uppdaterad plattform som placerar företaget i en stark position för att fortsätta att fånga marknadsandelar då övergången till online accelererar inom dagligvaruhandeln”.

Transaktionen väntas bli slutförd under det första kvartalet, efter sedvanliga godkännanden.

Storägare i Mathem är sedan tidigare hemfixarkedjan Clas Ohlson.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.