Kinnevik minskar substansvärdet med 6%: ”Marknadsklimatet är mycket utmanande”

Investmentbolaget Kinnevik rapporterar minskat substansvärde under tredje kvartalet. Per utgången av september var substansvärdet 180,32 kronor per aktie, att jämföra med 191,93 kronor vid utgången av juni och 207,05 kronor vid utgången av september i fjol.
Georgi Ganev, VD för Kinnevik.
Georgi Ganev, VD för Kinnevik. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

Nettoförlusten ökade under kvartalet till -3 276 miljoner kronor från -3 164 miljoner motsvarande period i fjol. Resultat per aktie hamnade på -11,63 kronor (-11,30).

”Marknadsklimatet för oss och våra bolag är fortsatt mycket utmanande och vi är inte nöjda med hur vårt substansvärde och aktiekurs har utvecklats. Vi stöttar våra bolag i att navigera de tuffa förhållandena genom att arbeta nära våra grundare och medinvesterare för att öka effektiviteten i varje verksamhet och för att hitta rätt balans mellan tillväxt och lönsamhet. Många svåra beslut måste fattas med avsikt att skapa en mer motståndskraftig portfölj positionerad för långsiktigt
värdeskapande”, säger vd Georgi Ganev i en kommentar.

Bolaget har en nettokassa på 7,6 miljarder kronor, jämfört med 8,8 miljarder vid utgången av juni.

”Instabee pressas av kraftigt fallande volymer i e-handeln och att kunderna i allt högre utsträckning väljer billigare leveransalternativ, vilket resulterade i en stor nedskrivning i kvartalet”, skriver bolaget. Förändring i verkligt värde uppgår till -701 miljoner kronor enligt rapporten.

Kinnevik, Mkr Q3-2023 Q3-2022 Förändring
Nettoresultat -3 276 -3 164
Resultat per aktie, kronor -11,63 -11,30
Substansvärde per aktie, kronor 180,32 207,05 -12,9%
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco