Kinnevik och VNV investerar i hälsovårdstjänst

Kinnevik och Vostok New Ventures är med i Babylons finansieringsrunda om totalt 500 miljoner dollar.

Vostok New Ventures kommer investera 71 miljoner dollar, eller cirka 685 miljoner kronor, i den finansieringsrunda om totalt 500 miljoner dollar som hälsovårdstjänsten Babylon nu genomför. Kinnevik kommer att bidra med 50 miljoner dollar, eller drygt 480 miljoner kronor.

Det framgår av pressmeddelanden från investmentbolagen.

Investeringssumman inkluderar tidigare kända konvertibelinvesteringar om 16 miljoner dollar, skriver Vostok.

Om finansieringsrundan kommer summeras till 500 miljoner dollar kommer Vostok New Ventures äga 10 procent av aktierna Babylon. Den 31 mars var ägarandelen 10,1 procent.

Kinnevik äger i dag 20 procent av Babylon som är en digital hälsovårdstjänst. Första investeringen gjordes i början av 2016. Om bolaget får in 500 miljoner dollar i finansieringsrundan kommer Kinnevik att äga 15,0 procent. Runt 19 miljoner dollar av Kinneviks investering kommer ske i form av konvertering av tidigare konvertibla lån.

“Finansieringsrundan innebär att Babylon kan fortsätta att genomföra sin tillväxt- och innovationsstrategi med fokus på att vidareutveckla sin produkt och banbrytande AI-teknik samtidigt som bolaget utökar sin globala närvaro, särskilt i USA”, skriver Kinnevik.

Hela finansieringsrundan värderar Babylon till 2 miljarder dollar inklusive det nya kapitalet. Det resulterar i en uppvärdering av Vostok New Ventures innehav.

“Vostok New Ventures substansvärde förväntas öka med omkring 107 miljoner dollar eller 18 procent jämfört med det senaste offentliggjorda substansvärdet per den 31 mars 2019 till följd av transaktionen”, skriver investmentbolaget.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här