Kinneviks finansdirektör lämnar

Kinneviks finansdirektör Joakim Andersson kommer att lämna bolaget. Han blir kvar till den 31 december i år eller tills en efterträdare utsetts.
Kinneviks finansdirektör lämnar - skeppsbron-kinnevik-gran-affarsvarlden-700_binary_6888130.png

”Joakim Andersson har varit instrumentell i den fas Kinnevik varit igenom under det senaste decenniet men med Kinneviks accelererade satsning mot privata investeringar har vi kommit överens om att detta är rätt tidpunkt att lämna bolaget”, skriver Kinnevik i ett pressmeddelande.

Även Lars-Åke Norling, med titeln Investment Director, kommer att lämna Kinnevik för att bli vd för Nordnet. Han kommer att kvarstå som senior rådgivare till Kinnevik.

I början av juni aviserade Kinnevik planer på att sälja 11 miljoner Millicom-aktier och sedan dela ut resten av sina aktier i teleoperatören till Kinneviks ägare. I förra veckan drog Kinnevik dock tillbaka sitt erbjudande av aktier i Millicom med hänvisning till rådande marknadsförhållanden.

”Det hänger inte ihop alls. Det här är en dialog vi har haft under våren kopplat till vår kursförändring och vår accelererade satsning mot privata investeringar”, skriver Kinneviks vd Georgi Ganev i ett mejl till Nyhetsbyrån Direkt.

Joakim Andersson har jobbat totalt 18 år inom Kinnevik.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.