Kinneviks substansvärde sjönk

Investmentbolaget Kinnevik redovisar minskad nettoförlust. Bolaget avstår vanlig utdelning till förmån för extra utdelningar som tidigare kommunicerat. Substansvärdet under perioden var ned en procent.

Resultatet efter skatt blev -1 111 miljoner kronor (-8 280).

Resultat per aktie hamnade på -4,02 kronor (-30,04).

Kinnevik föreslår ingen utdelning (8,25). Bolaget har tidigare kommunicerat en ändring av utdelningspolicy där vanliga kontantutdelningar upphör till förmån för utbetalning av överskottskapital som genereras från investeringsverksamheten i form av extra utdelningar.

Substansvärdet uppgick till 265 kronor per aktie per den 31 december, vilket motsvarar en nedgång på en procent under kvartalet. På årsbasis är substansvärdet upp 31 procent, inklusive för betald utdelning. Den starka utvecklingen kommer från Zalando och Livongo medan Tele2 bidrog negativt efter en mycket stark period de första nio månaderna av 2019.

“Med en portfölj bestående av en högre andel tillväxtbolag, färre men större nyinvesteringar, en betydande satsning i hälsovårdssektorn och ett modigt insteg i den nordiska matsektorn, har vi genomfört de prioriteringar som jag lyfte fram i början av året. Framöver kommer vi att upprätthålla vår investeringstakt och investera vårt kapital systematiskt i framtidens ledande bolag. Vi förväntar oss att investera något mindre kapital under 2020 än under 2019, men tillräckligt för att fortsätta vår transformation”, skriver Georgi Ganev i vd-ordet.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här