Klädhandlare i medvind

ANALYS Varumärkesbolaget Björn Borg kombinerar kortsiktig medvind med en låg värdering. Affärsvärlden bedömer att aktien är värd en chans.

KÖP I en klädbransch som kämpar i rejäl motvind har varumärkesbolaget Björn Borg varit en relativvinnare på slutet.

Det stora kortsiktiga utropstecknet i Björn Borg är framgångarna inom e-handel. Den totala e-handelsandelen av omsättningen har ökat från 17 procent i andra kvartalet 2017 till 28 procent under första kvartalet i år. I fjol ökade e-handelsomsättningen med 25 procent och under första kvartalet i år var ökningen hela 49 procent.

Affärsvärlden tilltalas av Björn Borgs position. Björn Borg äger sin affär och har skickligt lyckats flytta över försäljning från den tröga butikskanalen, både den egna och extern, till den snabbväxande e-handeln, både egen och extern. Den goda tillväxten i e-handelskanalen har på slutet börjat ge avtryck i de redovisade siffrorna och lär sannolikt fortsätta göra det även framöver.

Investerarnas ovilja att extrapolera Björn Borgs nuvarande framgångar, vilket p/e-talet kring 10 skvallrar om, gör aktien intressant. Även om bolagets vinst skulle stå still skulle avkastningen vara hygglig i dagens nollräntevärld, vilket innebär en begränsad nedsida. Och lyckas bolaget i stället öka vinsten i hygglig takt i linje med Affärsvärldens prognoser finns en klart attraktiv uppsida. Affärsvärlden sticker ut hakan och förutspår att Björn Borgs comeback lyckas denna gång. Köp.

Det här är en sammanfattning av aktierådet “En comeback värd att tro på. Prenumeranter kan logga in och läsa hela analysen här.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här